Lav videoer med quizzer i Blackboard

I Blackboard har du mulighed for at lægge multiple choice-spørgsmål ind i dine videoer for at aktivere dine studerende, øge deres opmærksomhed og teste deres viden. Bagefter kan du få statistik på, hvem der har svaret rigtigt og forkert og på hvilke spørgsmål.

For at bruge Kaltura Video Quiz skal du enten have videoen liggende på din computer eller allerede uploadet på Kalturas videoplatform.

1. I et indholdsområde på dit Blackboard-kursus vælg Assessments > Kaltura Video Quiz

1. I øverste højre hjørne vælg Add New > Video Quiz
  1. Nu vælger du enten en af de tidligere uploadede videoer ved at klikke Select ud for videoen eller uploader en ny video ved at klikke + Upload Media > + Choose a file to upload. Find videoen på computeren, upload den og udfyld Name og Description. Klik på Edit Quiz.

Vent indtil videoen er klar på serveren. Ventetiden afhænger af videoens størrelse. Herefter kan du indsætte spørgsmål.

1. Træk skyderen i tidslinjen under videoen derhen hvor du vil indsætte et spørgsmål og klik på +.
  1. Skriv dit spørgsmål og svarmuligheder. Klik på + for at tilføje svarmuligheder. Træk rundt i svarmulighederne for at bytte rækkefølge.
  1. I øverste højre hjørne kan du klikke på pæren for at indsætte henholdsvis et Hint, som er et tip, de studerende kan benytte sig af før de svarer, og Why, som er den feedback de studerende får, når de har svaret.
  1. Når spørgsmålet er klart, klik på Save.

Følg nu trin 4-7 for at indsætte flere spørgsmål i din video. Du kan også flytte rundt på spørgsmålene ved at trække i dem i tidslinjen.

I den sorte menu til højre, kan du justere i dine quiz-indstillinger:

1. Når du har indsat dine spørgsmål og eventuelt justeret i indstillingerne, klik på Preview quiz for at tjekke, om alt virker som det skal.
  2. Klik på Back to Browse and Embed.
  3. Klik på Select ud for den videoquiz du netop har oprettet, giv den en titel og klik på Submit.

Nu ligger videoen klar til brug for de studerende.

Du har efterfølgende mulighed for at foretage rettelser eller se statistik på dine videoer.

1. På din hovedmenu, Min institution, find My media. Hvis den ikke ligger på din hovedmenu, klik på Add Module, søg efter My media og klik på Add. Afslut med OK-knappen til højre.
  1. Filtrer i dine medier ved at vælge View Quiz, og klik på overskriften på den quiz, du vil arbejde med.
  1. Under Actions kan du vælge:
  • Publish, hvis videoquizzen skal bruges på andre kurser.
  • Analytics, hvis du vil se statistik på videoen.
  • Edit Quiz, hvis du vil redigere i spørgsmål.
  • Edit, hvis du vil foretage indstillinger i videoen.