Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Kollegial sparring

Kollegial sparring er en spændende mulighed for at sparre med dine kolleger om undervisning, og måske blive en endnu bedre underviser.

Hvad er kollegial sparring?

At arbejde med sparring af kolleger betyder, at man i grupper af tre ligeværdige undervisere overværer hinandens undervisning og efterfølgende har en samtale på baggrund heraf. Observationerne laves med udgangspunkt i den enkelte undervisers ønskede fokuspunkt. Den efterfølgende samtale har karakter af, at man hjælper hinanden med at udfolde fokuspunktet på en måde, som ikke er fejlfindende overfor den enkelte underviser – tværtimod er den anerkendende.

Hvad kan jeg få ud af det?

Ved at deltage i kollegial sparring får du mulighed for at reflektere over din praksis sammen med kolleger, og herigennem opnå større indsigt i din egen undervisning og den måde, den fungerer på. Du får mulighed for at bruge dine kolleger som "et ekstra sæt øjne", der kan have fokus på bestemte områder, imens du selv underviser, og du kan i observation af andre, få inspiration til din egen undervisning.

Kollegial sparring er en læringsproces med dig selv og din undervisning som emne, og du vil opleve, at du får et endnu mere sikkert fundament af undervisningskompetencer at undervise ud fra.

Det giver bedre undervisning og endnu mere glæde ved at undervise.

Hvordan ser forløbet ud og hvordan deltager jeg?

Forløbet

For at sikre at både observation og efterfølgende samtaler bliver holdt på den enkelte undervisers præmisser, er det vigtigt at mestre nogle samtaleredskaber. Dem vil man få grundig indføring i på workshopdagen.

Herefter følger to runder, hvor man observerer og reflekterer over hinandens undervisning én gang hver (seks observationer/samtaler).

Slutteligt afholdes et kort evalueringsmøde med fokus på erfaringer og videre supervision.

Varighed

Der er cirka 15 timers arbejde forbundet med din deltagelse i forløbet.

Sparringsforløbet faciliteres af:

Kontakt os

Kontakt os for spørgsmål til eller bestilling af et kursus. Vi står også altid klar til en uformel snak eller hvis du har ideer til nye arrangementer.

Gå ikke glip af noget

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for tips og tricks til din undervisning, Blackboard-vejledninger, information om nye teknologier og udlånsmateriale og invitationer til workshops og arrangementer.