Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Inspiration til din undervisning

På denne side kan du finde videoproduktioner lavet af Media Lab, oversigt over vores udlånsmateriale og inspiration til integrering af teknologi i din undervisning. 

Vi udlåner kun udstyr til brug i eller som en del af undervisningen ved Faculty of Technical Sciences og Faculty of Natural Sciences. Vi udlåner ikke til kommercielle formål eller til bachelor- eller kandidatstuderende.

Mangler du hjælp, råd eller vejledning?

Vil du gerne have produceret en eller flere videoer? Mangler du hjælp til brug af udstyr? Er du i tvivl om, hvilket udstyr passer til dit behov? Står du og mangler udstyr eller anden vejledning, du ikke umiddelbart kan finde på oversigten? Så kontakt os.


Videoproduktioner

Media Labs 10-årsjubilæum

Klip fra de forskellige typer produktioner, vi har lavet de seneste år.

ST-Studiestrategier - Noteskrivning

Interviews optaget til brug i et større undervisningsforløb om studiestrategier.

Uptale-demo: Biomassefyret kraftvarmeværk

360°-fotos samlet i et onlinerum, man kan navigere i. Eksemplet er ikke 360° eller interaktivt, men det vil det være i Uptale.

Peter Dalsgaard - Creativity and Computers

Forelæsningsoptagelse med flere vinkler optaget ved AU Digital Innovation Festival 2019.

Media Lab arbejder med kreative videoformer og producerer for eksempel reklamevideoer, undervisningsvideoer, optagelse af forelæsninger og rekrutteringsvideoer. Vi tilbyder også streaming af arrangementer.  Alle vores videoer bliver uploadet og kan deles via vores Vimeo-konto, som er et mere professionelt og praktisk alternativ til YouTube. Her kan du se flere videoer på vores Vimeo-konto, og her kan du læse vores forretningsbetingelser.


Digitale værktøjer

I disse videoer kan du finde digitale værktøjer til brug i din undervisning. Du kan høre mere om: lecture capturing, clickers, Adobe Connect, pencasts og PeerWise. Brug pilene til at navigere i videoerne.

Webcaststudierne

Her kan du se billeder fra vores webcaststudier. Du kan læse mere om webcasts her.


360°-udstyr

I denne video er institutleder Ulrik Ingerslev Uggerhøj og Ole Eggers Bjælde på besøg på CERN optaget med et af vores Samsung-kameraer.

I billedkarrusellen kan du se et udvalg af det 360°-udstyr, du kan låne. Højreklik og åbn i en ny fane for at forstørre. Fotos: Daniel Hvid.

Media Lab har en lang række 360°-udstyr, du kan låne. Vi har udlåner både 360°-kameraer, 180°-kameraer og 3D-kameraer, der kan optage i 2K, 4K og 5.7K. V har også VR-briller, og så du efterfølgende kan komme forbi kontoret og afprøve dine optagelser i vores Oculus Go eller Oculus Quest. 

360°-videoer kan give dine studerende adgang til svært tilgængelige, fjerne, farlige, bekostelige eller adgangsbegrænsede områder. Tag et kamera under armen, næste gang du skal på tur.

Videokameraer

Below the ice in a fjord filmet i Grønland med en GoPro med vandtæt cover af lektor Lars Chresten Lund-Hansen.

I billedkarrusellen kan du se et udvalg af vores udlånskameraer til enhver lejlighed. Højreklik og åbn i en ny fane for at forstørre. Fotos: Daniel Hvid.

Vi har et udvalg af forskellige kameraer, der er forholdsvis nemme at betjene og laver nogle pæne billeder.

Vores Sony-actionkamera og GoPro Hero kan holde til en del og er perfekte til at have med på farten. De håndholdte Panasonic-kameraer kan bruges til optagelser af workshops, interviews eller mindre forelæsninger.

Tripods udlånes selvfølgelig efter behov.


Swivl

Sæt en smartphone eller tablet på den lille Swivl-robot, så sørger den for, du altid er i fokus, ved at følge dig rundt i lokalet mens der optages video. Her kan du læse mere om den lille Swivl.

Til vores Swivl medfølger en sender med indbygget mikrofon, der sørger for at robotten ved, hvorhen den skal fokusere. Dertil følger også en linse, du kan sætte på dit device.

Smartphone-kit

Denne demonstrationsvideo er optaget af en af vores labagenter, hvorefter der er lagt undertekster på i Vimeo, som kan slås til og fra.

Kittet hjælper til bedre lys, lyd og vinkler på dine mobiloptagelser. Brug det til hurtige feedbackvideoer på hjemmekontoret, under feltarbejdet, i laboratoriet, foran en tavle eller til demonstrationsvideoer.


Lydoptagelse

I billedkarrusellen kan du se nogle af vores Zoom-lydoptagere. Højreklik og åbn i en ny fane for at forstørre. Foto: Daniel Hvid.

Skal du lave lydoptagelser til eksempelvis podcasts, interviews, reportage eller mundtlig feedback, er en bærbar lydoptager nem at have med i lommen på farten.

Vores Zoom H1 er Zoom's mindste håndholdte optager og er simpel at betjene. Zoom H2 har mulighed for at optage i flere kanaler samt spatial audio, der bruges til at give mere 'rumlighed' i 360°-optagelser. På vores Zoom H6, som er vores mest avancerede lydoptager, kan du blandt andet tilkoble fire mikrofon-indgange.

Knaphulsmikrofoner

I billedkarrusellen kan du se vores knaphulsmikrofoner. Højreklik og åbn i en ny fane for at forstørre. Foto: Daniel Hvid.

Knaphulsmikrofoner er diskrete og praktiske mikrofoner, der giver god lyd på optagelser.

En microport er en clip-on-mikrofon, der er koblet til en sender. Signalet bliver sendt til den parrede modtager, der kan kobles i eksempelvis et kamera, diktafon eller anden lydoptager. Anbefales til lån af vores håndholdte Panasonic-kameraer og andet kameraudstyr, hvor der skal bruges lyd fra enkelte personer.

Vi har også løse knaphulsmikrofoner af mærket Røde smartLav+, der kan kobles til diverse enheder som for eksempel tablets, smartphones eller computer. Optimal til skærmoptagelser eller indtaling af lyd eller podcasts.


Konferencemikrofoner

Konferencemikrofonen på billedet er en såkaldt Jabra Speak. Foto: Daniel Hvid.

Håndfri mikrofon primært til brug ved videosamtaler, som du kan koble til din computer via USB-kabel. Med den kan både dig og dine kollegaer snakke fra samme enhed til en gruppe eller person i den modsatte ende. Markant bedre lyd end hvis du benytter den indbyggede mikrofon i din computer. Anbefales til større forsamlinger i ét lokale.

Kan også bruges i forbindelse med skærmoptagelser, hvor der er to eller flere speakere.

Camtasia-licenser

På det første skærmbillede kan du se hovedmenuen i Camtasia. På det andet skærmbillede kan du finde den menu, hvori du vælger hvilke spor, du ønsker at optage.

Vi udlåner licenser til programmet Camtasia der findes til både til Windows og Mac, og som kan optage video af, hvad der sker på din computerskærm samtidig med du indtaler lyd. Programmet indeholder også en redigeringsmulighed, hvor du kan redigere dine skærmoptagelser eller importere og redigere videoer fra din egen computer.

Brug det til eksempelvis til vejledninger i bestemt software, PowerPoint-præsentationer, hurtig feedback på digitale afleveringer eller gennemgang af mindre dele af pensum, beviser, ligninger og lignende. Programmet er blandt andet velegnet til forklaringer, som ikke så let kan udtrykkes med tekst.

Vi har også webcams, du kan låne, hvis din eksterne computerskærm ikke har indbygget kamera. Derudover anbefaler vi, du låner en mikrofon til dine optagelser – enten en knaphulsmikrofon eller en konferencemikrofon, hvis du ønsker at optage lyd på flere personer på samme tid.


Teleprompter

Foto: Daniel Hvid.

Hvis du eksempelvis vil optage en undervisningsvideo og ønsker hjælp til at huske indholdet, kan du låne en teleprompter. Teleprompteren virker med en tablet, som du kan låne i Media Lab, eller du kan bruge din egen.

Fordelen ved en teleprompter er, at du kan placere et kamera direkte bag teksten, du læser op af, så du altid har øjnene direkte mod publikum.

Den dertilhørende app hedder Dv Prompter, og den findes både på Google Play eller Apples App Store.

Catchbox

Foto: Daniel Hvid.

Kan de studerende ikke høre hinanden under diskussioner, eksempelvis i et auditorium? Vores kastemikrofon er en blød terning med trådløs mikrofon indeni. I stedet for at halse afsted mellem rækkerne med en mikrofon, kan kastemikrofonen smides op til de studerende, uden fare for at teknikken går i stykker – pas dog på kaffekoppen!


Transskriptionspedal

Foto: Daniel Hvid.

En pedal der gør det hurtigere og nemmere at transskribere videoer eller lydoptagelser. Pedalen har tre knapper som du kan bruge i stedet for tastaturgenveje. Du bestemmer selv de ønskede kommandoer, så de passer til dit behov.

Tablet-klassesæt

Foto: Daniel Hvid.

Har du en undervisningsaktivitet, hvor du har brug for en større mængde tablets, udlåner vi også dette. Vi har 24 styks Samsung Galaxy Tab A-tablets, du kan låne som et klassesæt til mindre hold eller gruppearbejde.