Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Clicker tips og tricks

Skjul resultater for de studerende | Du kan skjule resultaterne for dine studerende, så det der vises på din computerskærm, er anderledes end det de studerende ser på diasshowet. På den måde kan du resultaterne skjulte mens de studerende indtaster deres svar. Når du vil have at dine studerende skal se resultaterne, skal du blot trække Results-vinduet op på det projicerede dias. At holde resultaterne skjult for dine studerende har to fordele:

  • Fordi graferne opdateres hurtigt, vil du se de forskellige trends i de studerendes svar i realtid. Dette hjælper med at organisere følgende diskussion med de studerende om deres svar.
  • Når du skjuler resultaterne for de studerende før du eventuelt beder dem om at stemme igen (fx efter at de har haft en diskussion med deres sidemand), vil de studerende ikke blive påvirket af resultaterne fra den første afstemning, og den anden afstemning vil afspejle fordelene ved 'peer- discussion'.

Sådan gør du: Gå ind i Systems Preferences > Displays > Arrangement og derefter fjerner du markeringen i boksen Mirror Displays. Du kan også finde en videovejledning på engelsk her.

Sæt dig selv i den studerendes sted | Lær hvordan clickere fungerer og del disse oplysninger med dine studerende. Det kan potentielt spare jer alle fremtidige frustrationer.

Glem ikke USB-stikket | Hvis du bruger en præsentationsfjernbetjening, skal du være opmærksom på, at du også har brug for et USB-stik til at tilslutte clicker-modtageren samtidig. Sørg for at du har nok USB-stik til rådighed.

Sørg for at få alle klikkerne tilbage | For at minimere tab af clickere anbefaler vi følgende: