Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

GTSLAB

GTSLAB er et virtuelt fysiklaboratorium til forskellige forsøg

Center for Scienceuddannelse deltager som ekstern partner i et projekt funderet hos Viden Djurs (en paraplyorganisation for bl.a. Grenaa Tekniske Skole).

I projektet skal elever på Grenaa Tekniske Skole anvende fjernstyrede, tekniske komponenter, som giver dem mulighed for at eksperimentere med svære/sjældne/farlige/sjove virkelige opstillinger og simulationer.


Et virtuelt fysiklaboratorium

GTSLAB er et virtuelt fysiklaboratorium, hvor eleverne kan se og styre forskellige fysik-forsøg og aflæse måleresultater, mens forsøget gennemføres. Der er adgang til det virtuelle laboratorium døgnet rundt, og eleverne får desuden adgang til forskellige former for tilhørende, forklarende materiale.

Se GTSLABs projektbeskrivelse

Se GTSLABs analyser og anbefalinger

Udvikling og undersøgelse

Formålet med GTSLAB er at beskrive tekniske/teknologiske muligheder for virtuel naturfagsundervisning samt at udvikle nye idéer og videreudvikle de eksisterende fysikopstillinger i GTSLAB.

En del af projektet er desuden at undersøge, om GTSLAB har potentiale til at øge interessen for de teknisk naturvidenskabelige fag lokalt og skabe øget samarbejde mellem folkeskoler og gymnasier. Mere specifikt skal projektet også undersøge om - og i givet fald hvordan - folkeskoleelever i 8.-9- klasse og htx/stx gymnasieelever kan anvende GTSLAB i forbindelse med undervisningen.

Projektet starter i 2011.